Следвайте Гласове в Украински официални лица са изразили шок от предложенията

...
Следвайте Гласове в Украински официални лица са изразили шок от предложенията
Коментари Харесай

Файненшъл Таймс: Киев в шок, че републиканците могат да спечелят в САЩ и да спрат празния чек с помощта

Следвайте " Гласове " в 
Украински публични лица са изразили " потрес " от предложенията на републиканците, че бъдещата помощ за Киев може да бъде лимитирана, в случай че партията завоюва Камарата на представителите на междинните избори в Съединени американски щати през ноември, като приканиха Вашингтон да продължи да оказва двупартийна поддръжка, написа в..

В мнения водачът на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти съобщи по-рано тази седмица, че чака компликации при приемането на спомагателна помощ за Украйна, в случай че партията му завоюва долната камара на Конгреса - резултат, който се предвижда от актуалните социологически изследвания.
Лидерът на парламентарната група на президентската партия " Слуга народа " във Върховната Рада на Украйна Давид Арахамия е декларирал пред " Файненшъл Таймс ": " Бяхме шокирани да чуем тези мнения на господин Маккарти, почтено казано ". Той е добавил, че се е срещнал с Маккарти при неотдавнашното си посещаване във Вашингтон и е бил принуден да има вяра, че поддръжката на Съединени американски щати за Киев ще продължи.
" Само преди няколко седмици наша делегация посети Съединени американски щати и имаше среща с господин Маккарти ", сподели Арахамия. " Бяхме уверени, че двустранната поддръжка на Украйна във войната с Русия ще остане главен приоритет, даже и да завоюват на изборите ", написа изданието.

Олег Николенко, представител на украинското външно министерство, добави, че Киев разчита на " продължаваща двупартийна поддръжка " от страна на Съединени американски щати.
От началото на спора Конгресът на Съединени американски щати е приел милиардна помощ за Украйна, като неотдавна беше утвърден пакет от 12,3 милиарда $.
През май 11 републикански сенатори и 57 републиканци от Камарата на представителите се опълчиха на настояването за помощ за сигурността на Украйна в размер на 40 милиарда $. Законодатели и анализатори чакат несъгласието на републиканците да се усили в идващия Конгрес, изключително с наближаването на парламентарните избори през 2024 година

Майкъл МакКол, водещият републиканец в Комисията по външни работи на Камарата на представителите, съобщи пред Блумбърг, че републиканците към момента поддържат помощта за Украйна, само че желаят да видят повече контрол.
" Мисля, че към момента има необятна двупартийна поддръжка за напъните ", сподели Маккол. " Искаме да сме сигурни, че нашите сътрудници от НАТО се оправят и поемат тежестта на разноските. "
Джош Хоули, сенатор републиканец от Мисури, съобщи в изказване в сряда: " Съединените щати са похарчили повече за помощ за Украйна, в сравнение с всички наши европейски съдружници взети дружно, и то без никакъв логичен контрол. Това е неуместно ".
Администрацията на Байдън съобщи, че въпреки да чака спорът в последна сметка да завърши на масата за договаряния, формалните лица не виждат непосредствена вероятност за полемики и ще продължат да дават военна помощ, с цел да укрепят позициите на Украйна.
Европейски публични лица обявиха, че въпреки да означават мненията на Маккарти, не считат, че те бележат началото на същинска смяна.
Естонският министър на защитата Хано Певкур посети Вашингтон тази седмица и съобщи, че в диалози с републиканците е повторил, че поддръжката за Украйна значи опазване на интернационалния ред. " Основното обръщение е, че това не е война сред Украйна и Русия, а война на свободния свят и света, учреден на правила, против агресора ", сподели той.
Съветникът в Центъра за стратегически и бюджетни оценки на Съединени американски щати Ерик Еделман,, съобщи, че очертаващите се различия сред републиканците " основават доста неприятно чувство ", само че чака, че Съединени американски щати ще продължат да бъдат в положение да поддържат Киев.
" Не бих споделил, че това е смъртна присъда за по-нататъшна помощ за Украйна ", сподели Еделман, някогашен дипломат на Съединени американски щати и върховен чиновник на Пентагона. " Ще има някои републиканци, които ще я поддържат... само че ще бъде доста по-трудно, тъй като центърът на тежестта ще се измести към по-изолационисткия, неподкрепящ Украйна детайл в Републиканската партия ", споделя той, представен от " Файненшъл Таймс ".
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР